s
logo.png
Møns Kilnt

Verdenslitteratur på Møn

Verdenslitteratur på Møn er en helt enestående og traditionsrig litteraturbegivenhed, der i 2021 bliver afholdt for 22. gang. Hvert år præsenterer vi en eller flere international forfattere, som ikke nødvendigvis er verdenskendt af et stort, bredt publikum, men som i den grad fortjener at blive det – og ofte siden også er blevet det.

Verdenslitteratur på Møn giver publikum mulighed for at møde en stor international forfatter på en ganske særlig måde. Det foregår midt i Fanefjord Skov på Møn, og som det eneste litteraturarrangement i Danmark er der kun én forfatter på programmet, som til gengæld har tre timer til rådighed sammen med en interviewer og publikum. Det betyder, at samtalerne kommer i dybden. Bøgerne bliver endevendt, de temaer, der dukker op, får plads og tid, og vi kommer tættere på mennesket bag de mange ord. Der er desuden tid til bogsalg, signering af bøger og løs snak, inden man kan slutte dagen af med at spise sammen med forfatteren.

Siden nobelpristager Günter Grass var første gæst i 2000, har Verdenslitteratur på Møn haft besøg af store, prisbelønnede fortællere som David Grossman, Mikhail Sjisjkin, Kim Leine, Fay Weldon, Haruki Murakami, Ben Okri, Amos Oz m. fl. Alle har de givet publikum mange litterære og menneskelige oplevelser, ligesom  publikum har beriget forfatterne gennem samtaler om litteratur og fortællinger. Günter Grass tog arrangementet til sig med begejstring. Han har siden ofte været til stede som gæst og har hele tiden været arrangementets nestor.

Arrangementet blev 2000 grundlagt af Marianne Hiort-Lorenzen, som indtil 2017 var kurator for begivenheden.

Læs historien bag Verdenslitteratur på Møn HER

 

 

FOTO
Øverst: Møns Klint
Nederst: Kirsten Thorup (Sofie Amalie Klougart)