s
logo.png

Forfattermøder m. Einar Már Guðmundsson

I april 2018 var Einar Már gæst ved Nordisk Litteraturtræf i Fanefjord Skovpavillon på Møn.
Læs om dette arrangement HER

I oktober kom han igen på mini-turné til 3 biblioteker, der arrangerede møderne i samarbejde med Nordisk Litteraturtræf / Verdenslitteratur på Møn

Køge Bibliotek d. 9. oktober 2018 kl. 19.30

Nykøbing Falster Bibliotek, d.10. oktober 2018 kl. 19.30

Nakskov Bibliotek d. 11. oktober 2018 kl. 19.30

Den islandske forfatter Einar Már Guðmundsson er en meget værdsat og interessant gæst , der som forfatter overfører mange sider af ny og gammel islandsk kultur til Danmark og dansk kultur.

Einar kan den kunst at tale dansk, som han lærte det i islandske skoler, og han har holdt ved det så vi i Danmark har nydt godt af det. Han er en storslået fortæller, og humoren er altid til stede hos ham. Mange mennesker har nydt fortællingerne, og ikke mindst hans digte, som foredrages først på dansk og derefter på islandsk, giver frit løb for humor og musikalitet i sproget.

Einar Már Guðmundsson har skrevet gode og inciterende fortællinger i mange år, og de er så elskede at forlaget L&R har fået lavet en papreol med nyudgivne og fint illustrerede romaner, 10 romaner af den mængde forfatteren har produceret, Meget kendt er Reykjaviktrilogien, som fortæller om den svære og fattige barndom i hovedstaden i 1980’erne, ligesom fortællingen om den psykisk syge brors liv i og udenfor hospitalet er gribende , men alligevel får latteren frem i læseren.

Sidst, men ikke mindst kom på dansk i 2017 ”Pasfotos”, som er en fascinerende flyvning over en iderig, humoristisk og klog forfatters levned indtil nu. Der er mange bøger og gode artikler tilgængelige på dansk, spørg biblioteket og boghandleren, og spørg endelig forfatteren selv, som er meget nærværende de nævnte steder og datoer!

Arrangementerne med Einar Már Gudmundsson er kurateret af Marianne Hiort-Lorenzen.