s
logo.png

2020 Kirsten Thorup

Billetter til begge dage er udsolgt. Der kan desværre ikke skaffes yderligere pladser.

Ang. COVID-19
Vi følger udviklingen nøje og indretter os efter myndighedernes krav og anbefalinger.
Derfor bliver vi heller ikke så mange som vi plejer at være.
Ved arrangementet vil der være den krævede afstand mellem stolene - vi har sørget for gode forsyninger af håndsprit samt mulighed for at få udleveret mundbind.
Vi opfordrer alle deltagere i arrangementet til at huske på at holde den krævede afstand til hinanden. Også i pauserne.
Ved fælles hjælp stoler vi på at vi kan afholde Verdenslitteratur på Møn, så det bliver en god og tryg oplevelse for alle.


Tid
Forfattersamtalerne foregår lørdag den 19. og søndag den 20. september 2020. Begge dage kl. 14 - 17.
Der vil være en god pause ca. midt i forløbet, hvor der kan købes kaffe, vin og forfriskninger.
Der er spisning lørdag efter arrangementet fra ca. 17.30.
Ligeledes er der frokost søndag imellem 12 og 13.30.
Spisning er kun for de der har bestilt mad på forhånd.

Sted
Arrangementet finder denne gang sted i de gamle, men smukt restaurerede lokaler i
Saftstationen i Damme, Fanefjord Kirkevej 35, 4792 Askeby.


Kirsten Thorup er en Danmarks mest læste og mest betydningsfulde forfattere.

Det er os en stor glæde at kunne præsentere Kirsten Thorup og sætte fokus på hendes markante forfatterskab ved Verdenslitteratur på Møn den 19. og 20. september.

19. sept. kl. 14 i samtale med forfatter Kristina Stoltz.

20. sept. kl. 14 i samtale med litterat Elisabeth Friis.

Begge dage oplæsning ved Jannie Faurschou.

Kirsten Thorup, f. 1942, har skrevet digte og romaner, skuespil og tv-dramatik. Hun debuterede i 1967 med digtsamlingen Indeni - udenfor og har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab. Romanen Erindring om kærligheden (2016) blev præmieret med Nordisk Råds Litteraturpris. Kirsten Thorups bøger er oversat til 16 sprog.

I dette forår udkom romanen Indtil vanvid, indtil døden, en beretning om kærlighedens og krigens galskab.
Et portræt af en dansk kvinde på rejse til det krigshærgede München i 1942. Hun vil for enhver pris være loyal mod sin mand, der er død i tysk krigstjeneste, men insisterer på at forholde sig neutral til nazismen – alt imens vold, angst og modstand spreder sig på den indre front: kvindernes og børnenes krig.

"Thorup viser os, at vi, uden at vi opdager det, hele tiden forrykker vore grænser for, hvad vi kan acceptere, og hvad vi vil, tør eller kan forholde os til",

skriver Merete Reinholdt i sin anmeldelse i Berlingske af Indtil vanvid, indtil døden, som i både denne og mange andre anmeldelser bliver rost til skyerne. Romanen er, som mange andre af Kirsten Thorups bøger, blevet særdeles godt modtaget af læserne.

Erindring om kærligheden fra 2016 er en fortælling om kærligheden mellem mor og datter - og samtidig et portræt af et Danmark i forandring gennem flere årtier.

Kendt af mange er også Kirsten Thorups roman Himmel og helvede fra 1982, som er del af en serie af bøger, der også består af Lille Jonna (1977), Den lange sommer (1979) og Den yderste grænse (1987), men den lader sig også læse som et selvstændigt værk. De fire bøger i serien handler overordnet set om forandringer i livsmønstrene fra 1950’erne til 1980’erne formidlet med fortælleren Jonna i centrum. I Himmel og helvede er fortællingen kommet til den danske virkelighed i de sene 1960’ere. Romanen blev i 1988 filmatiseret af Morten Arnfred med blandt andre Erik Mørk og Ole Lemmeke på rollelisten.

 

To dage. Ét forfatterskab

Ved Verdenslitteratur på Møn er tiden og fordybelsen i samtalen helt central. Forfatteren har tre timer til rådighed - hver dag - sammen med en interviewer og publikum. Det betyder, at samtalerne kommer i dybden og der er god tid til oplæsning, spørgsmål og debat. Der vil være en god pause undervejs i programmet og der bliver mulighed for at bestille mad sammen med billetten. Som altid vil vores boghandler være til stede med et godt udvalg af bøger.

Tid
Forfattersamtalerne foregår lørdag den 19. og søndag den 20. september. Begge dage kl. 14 - 17.

Sted
Arrangementet finder denne gang sted i de gamle, men smukt restaurerede lokaler i
Saftstationen i Damme, Fanefjord Kirkevej 35, Askeby.

Billetter
Alt udsolgt!
Vi arbejder på at sætte en mulighed for live streaming op, så man kan følge med hjemmefra.

Følg desuden med på www.facebook.com/verdenslitteratur og www.instagram.com/verdenslitteratur/

 

 

Corona-krisen og Verdenslitteratur på Møn

Vi har alle været igennem en meget speciel - og for mange ganske svær tid. Og krisen sætter fortsat sine spor, også for et kulturarrangement som Verdenslitteratur på Møn. Den gradvise genåbning af samfundet giver dog mulighed for at vi tør planlægge en weekend, nogenlunde som vi og vores publikum er vant til, men selvfølgelig vil der være ændringer. Vi følger løbende myndighedernes anvisninger og indretter arrangementet efter det, så vi er sikre på at det hele foregår på betryggende vis for alle deltagere. Men vi glæder os også enormt meget til at kunne afvikle endnu et forfattermøde på Møn - og håber at mange vil støtte om om det!

 

 

Kilder: Forfatterweb og Gyldendal

FOTO:
Øverst: Kirsten Thorup (Sofie Amalie Klougart, 2020)
Nederst: Kirsten Thorup og Kristina Stoltz på Saftstationen i Damme, VLM 2020 (Thomas Gunnar Bagge)