s
logo.png

Einar Már Guðmundsson - Nordisk Litteraturtræf

Fredag den 13. april 2018 kl. 17 i Fanefjord Skovpavillon

og på Køge Bibliotek d. 9. oktober, Nykøbing Falster Bibliotek d.10. oktober og Nakskov Bibliotek d. 11. oktober 2018. Alle steder starter arrangementet kl. 19  LÆS MERE OM MINITURNÈEN

Einar Már Guðmundsson (f. 1954) er en af Islands største nulevende forfattere og meget populær i Danmark. Han debuterede i 1981 og havde sit folkelige gennembrud med Universets Engle (1993), der er tilegnet hans afdøde bror, og som vandt Nordisk Råds litteraturpris. I 2009 ryddede han forsider med den politiske essaysamling om finanskrisen og dens konsekvenser Hvidbogen - krisen på Island, der også blev en solid publikumsucces.

Einar Már har modtaget en lang række priser og æresbevisninger for sine bøger. Udover Nordisk Råds Litteraturpris er han bl.a. blevet hædret med “den lille Nobel-pris”, Det Svenske Akademis Nordiske Pris. I 2015 fik han Den Islandske Litteraturpris for romanen Hundedage, som også blev valgt som bedste oversatte roman i Kina i 2016. I sit store og brede forfatterskab har han igen og igen udfoldet det islandske folks historie og altid med både humor og samfundsengagement.

Kom til en aften i Fanefjord Skovpavillon, hvor forfatteren bl.a. vil fortælle om sin nye roman Pasfotos.
Som romanforfatter, novelleforfatter og digter er han uovertruffen, og dertil en særdeles fængende fortæller.

Einar Már er en kendt og meget værdsat gæst på Møn. Han var årets forfatter ved Verdenslitteratur på Møn i 2002.

Pasfotos

PasfotosDen nye roman udkommer den 6. april 2018 på Lindhardt & Ringhof. Det er en lys og varm roman, inspireret af forfatterens egen rejse som ung fra Island til fastlandet.
Pasfotos er en rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman. Her er boblende menneskeliv, glødende ungdom, sjove historier og grumme skæbner - det hele vævet sammen af Einar Már med velkendt snilde. Romanen er den unge mand Hallis beretning om en længst svunden sommer, hvor han og hans ven Jonni drager fra Island til Norges fjelde for at grave grøfter og spare penge op til at rejse Europa rundt. På vejen møder vi et utal af brogede skæbner, og da vi mindst venter det, dukker selveste kærligheden op. Hvem skulle have troet, at det var Oslo og ikke Paris, der var kærlighedens by?
Som ung i 70’erne var Einar Már Guðmundsson en del af det aktivistiske miljø omkring undergrundsforlaget Galleri Suðurgata 7. Einars digtsamlinger blev duplikeret i kælderen og solgt på gadehjørner og værtshuse i Reykjavik. Traditionelt har islandske forfattere skrevet om naturen og livet på landet, men med Einar Már Guðmundsson fik det moderne Island, bylivet, rockmusikken og det politiske en litterær stemme.

Den nye roman kan købes ved arrangementet.

For Einar Màr Gudmundsson er sket det, som få oplever, nemlig at hans kendteste romaner er genudgivet med nye omslag og samlet i en meget attraktiv "reol", dekoreret og af pap. Den fås også på dagen.


Nordisk tapas menu

Til arrangementet har Fanefjord Skovpavillon sammensat en særlig Nordisk Tapas-tallerken, som kan bestilles sammen med billetten - og nydes under foredraget. Drikkevarer kan købes på stedet.

Pladserne er unummererede.

Adresse:
Fanefjord Skovpavilllon, Fanefjord Skovvej 6, 4792 Askeby


Nordisk litteraturtræf er arrangeret af Verdenslitteratur på Møn i samarbejde med Fanefjord Skovpavillon.

I 2008 - 2010 fandt de første Nordiske Litteraturtræf sted på Møn, som et sideprojekt til Verdenslitteratur på Møn. Dengang havde vi under samme titel besøg af Lars Såbye Christensen med bluesguitaristen Kåre Virud, af Carsten Jensen og af Hallgrimur Helgason. Det var en stor fornøjelse og vi er glade for at kunne tage dette op igen!