s
logo.png

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård har været på Møn med en kæmpe ballast i form af sit seksbindsværk ”Min kamp”. Det er helt usædvanligt at en forfatter skriver så stærkt detaljeret om sit liv, og det er interessant at opleve, at det at læse en så minutiøs fortælling om et menneskes liv er så medrivende.

Blandt de overvældende mange og begejstrede anmeldelser fra nær og fjern må citeres lidt her til inspiration:
”Karl Ove Knausgård holder et formidabelt niveau. Andet bind af ”Min kamp” kombinerer familieliv og miniessays i en perfekt blanding. I det hele taget fungerer alt i denne roman, men det er, indbilder jeg mig, fordi den intellektuelle bund er så solid og niveauet så højt.” (Marie Tetzlaff)
”..Han er i stand til at skrive helt fantastisk om hverdagslivet. Bogens bevægelser mellem forskellige tidsplaner er suveræn. Særlig i bind to kommer der en helt ny side frem i hans forfatterskab – han skriver morsomt. Der er en række herlige episoder, hvor et møde med dans og musik for babyer nærmest er hysterisk morsomt…” (Syvertsen)
”Tusind sider skrevet – to tusind tilbage. Og stadig er der ingen grund til at holde op, selv om det gør ondt at læse. Det føles umuligt at stoppe og det skyldes ikke kun den litterære form, gestaltningsevnen, al den visdom der ligger i teksten. Men også at man som læser forstår at man er vidne til et eksistentielt projekt, som på et plan kommer til at svare på udfordringer vi alle kender til..” (Jørstad Nielsen)
”Igen og igen er det, der overbeviser mig om romanens enorme kvalitet, den gavmildhed Knausgård fortæller med. Og hans insisteren på detaljen. Romanen har en vældig formel og sproglig spændstighed – det lykkes Knausgård at skrive smukt, hudløst og dramatisk om en moderne mands problemer med at være alt det en moderne mand skal være.” (Kjersén)

Det norske forlag Oktober konstaterer på sin hjemmeside at ”der er en stigende Knausgårdfeber i udlandet”.


FOTO:
Øverst: Karl Ove Knausgård (Berit Roald)
Nederst: Carsten Dahl, Karl Ove Knausgård og Klaus Rothstein (Lene K.)