s
logo.png

2008 Nordisk Litteraturtræf - Kåre Virud og Lars Saabye Christensen

Verdenslitteratur på Møn ved Marianne Hiort-Lorenzen åbnede Nordisk Litteraturtræf med de norske kunstnere forfatteren Lars Saabye Christensen og bluesmusikeren Kåre Virud på Geocenter Møns Klint .
Med deres band “Norsk Utflukt” har de tre pladeudgivelser bag sig: ” Med lyset på”, “Diger og gul” og “Det blå arret”.

Efter litteratur og musik var der en let buffet, som kan udvide oplevelsen med gode samtaler, også med de to kunstnere.

Lars Saabye Christensen er midt i et stort og meget værdsat forfatterskab som rummer udfordrende romaner som “Halvbroderen” som fik Nordisk Råds Litteraturpris, foruden utrolige noveller og mange digte og andre fine korte tekster. Kendetegnende er altid et usædvanligt sprog med humor og underfundighed lige under overfladen og den næsten forræderisk dybe tekst. For kort tid siden udgav Saabye den åndeløst smukke “Den arktiske drømmen” med ultrakorte tekster sammen med fotografen Trym Ivar Bergsmo. Bluesmusikken står ham nær og i mange år har han her arbejdet sammen med Kåre Virud , som han har skrevet mange tekster til.

Kåre Virud er en markant figur i bluesmusikken og også en betydningsfuld person i skabelsen af Europas Bluessenter i Norge, som rejser sig omkring den store bluesmusikfestival, som Notodden har drevet i 20 år, og som har samlet bevidstheden om bluesmusikken i Europa på dette sted.

Arrangementet var blevet til i et samarbejde mellem Kulturplatform og Norges - og Europas "Bluescenter" i Telemark.(www.bokogblueshuset.no)

 

FOTO:
Øverst: Kåre Virud og Lars Saabye Christensen (plakat, anonym fotograf)
Nederst: Tegning af Per Marquard Otzen